LOGO

 KK

 

Vilniaus Pavilnio progimnazija dalyvauja Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų bendrai finansuojamame projekte „Kokybės krepšelis“.

Projektas „Kokybės krepšelis“ NR. 09.2.1-ESFA-V-719-01-0001 finansuojamas Europos socialinio fondo lėšomis.

Projekto tikslas – pagerinti mokinių ugdymosi pasiekimus, įgyvendinant pokyčius savivaldybėse ir mokyklose.

„Kokybės krepšelis“ – tai tikslinė Valstybės dotacija, suteikiama išimtinai mokinių pasiekimams gerinti. Kokybės krepšeliui iš ES struktūrinių fondų 2 metams numatoma skirti per 24 mln. eurų. Lėšos skiriamos mokinių konsultacijoms, kitai mokymosi pagalbai, ugdymo aplinkai, tiriamajai ir kūrybinei mokinių veiklai organizuoti, mokytojų kvalifikacijai tobulinti ir kt. Gaunančioms kokybės krepšelį mokykloms su projekto konsultantų pagalba 2 metams sudarytas mokyklų veiklos tobulinimo planas, kuriame numatyta, ką ir kaip gerinti, o po to skiriamos lėšos. Lėšas gavo 30 mokyklų, turinčių stiprią geros mokyklos požymių raišką ir 150 mokyklų, kuriose geros mokyklos požymių raiška yra silpna. Mokykloms atrinkti buvo naudojami mokinių pasiekimų patikrinimo ir mokyklų išorinio vertinimo duomenys pagal nustatytus kriterijus.

Vilniaus Pavilnio progimnazijos „Kokybės krepšelio“ projekto tikslasgerinti 3–8 klasių mokinių pažangą ir pasiekimus, kuriant šiuolaikinę, motyvuojančią ugdymo(si) praktiką ir mokymosi aplinką.

Uždaviniai:

  1. Plėtoti aktyvų, inovatyvų, motyvuojantį mokinių mokymąsi.
  2. Sudaryti sąlygas 3 – 8 kl. mokinių gamtamokslinio raštingumo plėtotei.

Projekto dokumentai:

Pasirašyti dokumentai:

Vykdytos veiklos:

ROBOTIKOS PAMOKOS 3–4 - OSIOSE KLASĖSE

Projekto „Kokybės krepšelis“ dėka mokykloje trečius mokslo metus į ugdymo planą įtrauktos ir vedamos robotikos pamokos mokiniams. Pirmiausiai startavome su robotika 4-ose klasėse. Pamokoms pasiteisinus ir sulaukus didelio mokyklos bendruomenės pritarimo pamokos pradėtos vesti ir trečių klasių mokiniams, o šiais, 2022-2023 mokslo metais, robotikos pamokos įvestos ir penktų klasių mokiniams.

Per dvejus metus, tiek laiko mokykloje įgyvendinamas šis projektas, mokyklos mokiniai dalyvavo First Lego League varžybose, dvi komandos pateko į finalinį turą tarp 15 geriausių šalies mokinių komandų, kur viena iš komandų laimėjo pirmąją vietą.

Robotikos pamokos tapo tikra mokyklos sėkmės istorija.

Kontaktai

Adresas: Švarioji g. 33, Vilnius LT-11302 

Tel.: (8 5) 238 2701

El. paštas: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Progimnazija

Steigėjas — Vilniaus miesto savivaldybė

Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Teisinė forma – savivaldybės biudžetinė įstaiga

Institucijos kodas: 191715435

© Copyright 2024. Vilniaus Pavilnio progimnazija

Search